"συρρικνωνεται" η ισπανικη οικονομια

Η ισπανική οικονομική δραστηριότητα «συρρικνώθηκε» το τελευταίο τρίμηνο του 2011, «στο πλαίσιο των έντονων πιέσεων στις χρηματοοικονομικές αγορές και της υποβάθμισης των προοπτικών ανάπτυξης», επισημαίνει
η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας σε μηνιαίο έντυπό της.

Τη Δευτέρα, ο νεοδιορισθείς υπουργός Οικονομίας, Λουίς Ντε Γκίντος, δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας εισήλθε μετά βεβαιότητας σε "αρνητική ανάπτυξη" το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

"Μετά τη στασιμότητα της οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο,
η διαθέσιμη πληροφόρηση, που παραμένει επί του παρόντος ελλιπής, καταδεικνύει ότι η δραστηριότητα υποχώρησε τους τελευταίους υπό εξέταση μήνες", επεσήμανε η Τράπεζα της Ισπανίας.

Η Ισπανία, που είδε το ΑΕΠ της να υποχωρεί κατά 3,7% το 2009 και κατά 0,1% το 2010, κατέγραψε άνοδο 0,4% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καθώς και 0,2% το δεύτερο ενώ στη συνέχεια επανήλθε στο επίπεδο της μηδενικής ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σε ετήσιο ρυθμό η ανάπτυξης της χώρας διαμορφώθηκε σε 0,8% το τρίτο τρίμηνο του έτους, συμβαδίζοντας με τις πλέον πρόσφατες προβλέψεις της προηγούμενης κυβέρνησης, επί πρωθυπουργίας Χοσέ Θαπατέρο, έναντι των αρχικών που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 1,3%.
Keywords
Τυχαία Θέματα