Συρια: τζιχαντιστες επιτεθηκαν με χημικα στο χαλεπι...

23:15 9/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η εκεχειρία στην περιοχή της Συρίας, καθώς η κατάσταση περιπλέκεται ολοένα ...
και περισσότερο. Σύμφωνα με καταγγελίες Κούρδων στρατιωτών, το βράδυ της Τρίτης, το Χαλέπι δέχθηκε επίθεση με χημικά όπλα, από τζιχαντιστές, προκαλώντας, εκτός των θυμάτων, δηλητηρίαση σε μεγάλο αριθμό στρατιωτών, αλλά και σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην πόλη της Συρίας.

Σύμφωνα με αναφορές, οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν περιείχαν μία κίτρινη σκόνη, η οποία εικάζεται πως είναι φώσφορος με κίτρινο χρωματισμό. Η μάχη μεταξύ των δύο πλευρών για το Χαλέπι συνεχίζεται με αμείωτη
ένταση, καθώς η πόλη θεωρείται στρατηγικής σημασίας. Το βρετανικό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε τη ρίψη μεγάλου αριθμού ρουκετών σε κατοικημένες περιοχές στο Χαλέπι, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την προέλευσή τους.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού των Κούρδων στην περιοχή, δήλωσε ότι «η περιοχή Sheikh Maqsoud στο Χαλέπι δέχθηκε επίθεση από χημικά όπλα την Τρίτη το βράδυ. Ριζοσπαστικές ομάδες εκτόξευσαν πολλές ρουκέτες, οι οποίες περιείχαν ένα κίτρινο στοιχείο».

Πολλοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με σημάδια στο δέρμα και άλλα συμπτώματα που επιβεβαιώνουν τη δηλητηρίαση από χημικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα