Συρια: δεν εχουν τελους οι βομβαρδισμοι στοι χαλεπι

19:52 17/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Πολλές συνοικίες της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Συρίας, Χαλέπι, βομβαρδίζονται από το πρωί της Παρασκευής, ενώ συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει και κοντά στο αεροδρόμιο του Μαζέ, το...
μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Οι προγραμματισμένες για την Παρασκευή αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις εντείνουν την ανησυχία για νέες αιματηρές ταραχές.

Από τις συγκρούσεις έχασαν σήμερα τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην
πόλη Ιντλίμπ ο τακτικός στρατός περικύκλωσε τα τεμένη για να εμποδίσει τους πιστούς να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στις επαρχίες του Χαλεπιού και της Ντεράα πραγματοποιήθηκαν «μαζικές κινητοποιήσεις» με αίτημα την αποχώρηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο στρατιωτικό μέτωπο, μάχες ξέσπασαν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαζέ, προαστίου στη δυτική Δαμασκό, απόδειξη της αντίστασης των εξεγερμένων στη συριακή πρωτεύουσα, παρά τις ανακοινώσεις των αρχών σύμφωνα με τις οποίες η πόλη «έχει καθαρίσει από τους τρομοκράτες».

Πολλές συνοικίες της νότιας Δαμασκού βομβαρδίστηκαν από τον Στρατό, σημείωσε το Παρατηρητήριο.

Εξάλλου οι σοροί 65 ανθρώπων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί βρέθηκαν στην Κατάνα, 20 χλμ. νοτιοδυτικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα