Συνεληφθη ο δημαρχος παφου για απειλητικα μηνυματα κατα δημοτικων συμβουλων...

Η Κυπριακή αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, ο οποίος ανακρίνεται για υπόθεση που σχετίζεται με αποστολή απειλητικών μηνυμάτων...
εναντίον δημοτικών συμβούλων και ενός δημοσιογράφου. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και στενή συνεργάτιδα του στον Δήμο. Ο κ. Βέργας είχε καταγγείλει ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος απειλητικό μήνυμα. Ωστόσο από την εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο που έστειλε τα απειλητικά μηνύματα, την ώρα της αποστολής ήταν στον ίδιο χώρο με το τηλέφωνο του δημάρχου Σάββα Βέργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι
το κινητό τηλέφωνο από το οποίο εστάλησαν τα μηνύματα, είχε αγοραστεί από τον Δήμαρχο Πάφου ο οποίος το έκανε δώρο στη συνεργάτιδα του. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για να ζητηθεί η προφυλάκιση του. Τα απειλητικά μηνύματα σχετίζονται με αποκαλύψεις σε σχέση με μεγάλη υπόθεση απάτης διαχωρισμού οικοπέδων για την οποία έχει παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο ο πρώην Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Θεόδωρος Αριστοδήμου. Εκ των πραγμάτων ο δήμαρχος Πάφου καθίσταται ύποπτος για συμμετοχή στην υπόθεση απάτης.

Παράλληλα ο κ. Βέργας και η στενή του συνεργάτιδα ελέγχονται για διοργάνωση συναυλιών του Σάκη Ρουβά και της Δέσποινας Βανδή. Τα έσοδα από τις συναυλίες υποτίθεται πως θα κατέληγαν στο Κοινοτικό Παντοπωλείο της Πάφου, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατατέθηκε ούτε ένα ευρώ. Οι συναυλίες χαρακτηρίστηκαν ως φιλανθρωπικές και ο κ. Βέργας με την ιδιότητα του Δημάρχου δεν ζήτησε να εισπραχθεί φόρος θεάματος. Οι συναυλίες είχαν οργανωθεί από ιδιωτική εταιρεία, ιδιοκτήτης της οποία είναι ο σύζυγος της συνεργάτιδος του κ. Βέργα.
Keywords
Τυχαία Θέματα