Συνεχιζουν εως το τελος του μηνα οι φαρμακοποιοι

09:54 22/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Το ενδεχόμενο σύναψης ατομικών συμβάσεων με φαρμακοποιούς της Αττικής, εξετάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει με τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων...
στην Αττική. Πρόκειται, πάντως, για ακραίο μέτρο, το οποίο αν υιοθετηθεί, θα βασιστεί στην επίκληση αντισυμβατικής συμπεριφοράς των φαρμακοποιών.
Την ίδια ώρα οι ασφαλισμενοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) απ΄ όλη την Αττική, βρίσκουν διέξοδο στα φαρμακεία
του Πειραιά.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης έχει σταματήσει από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις. Χορηγεί φάρμακα με πίστωση, κάτι που δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα φαρμακεία, καθώς ο Σύλλογος της Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε χθες τα ξημερώματα να συνεχίσει την κινητοποίηση έως το τέλος του μήνα.
Η απόφαση του ΦΣΑ παρατείνει την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, οι οποίοι από τις 23 Μαΐου πληρώνουν ολόκληρο το κόστος των συνταγών τους και περιμένουν έως και δύο μήνες να πάρουν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Για να αποφύγουν τη δαπάνη, ασφαλισμένοι από την Αθήνα και άλλους δήμους της Αττικής καταφεύγουν σε φαρμακεία του Πειραιά, όπου σχηματίζονται ουρές.
Οι μακράς διάρκειας κινητοποιήσεις προκαλούν δυσαρέσκεια και σε φαρμακοποιούς. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) έχει καλέσει τα μέλη του να χορηγούν κανονικά φάρμακα. Με την απόφαση έχουν συμμορφωθεί οι περισσότεροι Σύλλογοι της χώρας, καθώς η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε εξόφληση του 50% των οφειλομένων για τον περασμένο Απρίλιο.
Πλήρως διαφοροποιημένο είναι το προεδρείο του ΦΣΑ, με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Λουράντο να επιμένει. Κόντρα στην πρόταση του προεδρείου, πολλοί φαρμακοποιοί της Αττικής ζήτησαν στην προχθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου τη διακοπή των κινητοποιήσεων.
Το πόσο οριακή είναι η κατάσταση, φάνηκε από το ότι - μετά το τέλος της συνέλευσης- δεν υπήρξε εμφανής πλειοψηφία, προκειμένου να ληφθεί απόφαση. Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε μετά τις 2.30 χθες τα ξημερώματα. Ελήφθη απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, έως το τέλος του μήνα, με 13 ψήφους διαφορά (491 υπέρ και 478 κατά)!
Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, η γενική συνέλευση του Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την αναστολή των κινητοποιήσεων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης πρότεινε να επαναληφθεί η κινητοποίηση εάν παρέλθουν οι 45 ημέρες της συμβατικής υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για τον Απρίλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα