Συνεχιζονται οι σφοδρες συγκρουσεις στην συρια

13:47 22/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Στον έλεγχο των Σύρων εξεγερμένων περιήλθαν χθες πολλά συνοριακά φυλάκια στα σύνορα με το Ιράκ και την Τουρκία, που θεωρούνται κρίσιμα για τον εφοδιασμό τους με όπλα. Οι μάχες με το στρατό συνεχίστηκαν στο Χαλέπι που...
αποτελεί πλέον το νέο μέτωπο των συγκρούσεων.
Στο διπλωματικό πεδίο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε ανησυχία για την ταχεία επιδείνωση της κατάστασης, και τόνισε ότι η συριακή κυβέρνηση αποτυγχάνει να προστατεύσει τους αμάχους, καθώς σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση, χθες σκοτώθηκαν ακόμη 130
άνθρωποι σε επεισόδια βίας.
Ο Μπαν απαίτησε από τις συριακές αρχές να σταματήσουν τις σφαγές και τη χρήση βαρέων όπλων, ενώ έστειλε κατεπειγόντως τον Ερβέ Λαντσούς, αναπληρωτή γραμματέα του Οργανισμού αρμόδιο για τις ειρηνευτικές αποστολές, στη Δαμασκό.
Έπειτα από σχεδόν μια εβδομάδα συγκρούσεων μέσα στην Δαμασκό και μια επίθεση με στόχο κορυφαία στελέχη του μηχανισμού ασφαλείας, η κυβέρνηση έχει δεχθεί πλήγματα.
Οι συγκρούσεις και οι επιχειρήσεις καταστολής συνεχίστηκαν και στοίχισαν τη ζωή χθες σε τουλάχιστον 130 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα