Συνεχιζεται το λουτρο αιματος στη συρια

23:33 5/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, οι περισσότεροι στρατιώτες, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε μάχες ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και στους αντάρτες στη δυτική Συρία, ανέφεραν οι...
αντικαθεστωτικοί.
Πρόκειται για 22 στρατιώτες, τρεις αντάρτες και έναν άμαχο που σκοτώθηκαν στην περιοχή της Λαττάκειας διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πολλοί είναι και οι τραυματίες στις ίδιας μάχες, επισήμανε.
«Οι δυνάμεις του καθεστώτος χρησιμοποιούν ελικόπτερα και εκτοξευτήρες ρουκετών που βρίσκονται στις στρατιωτικές βάσεις
των γειτονικών χωριών», πρόσθεσε. Μαλιστα, απέδωσε τον μεγάλο αριθμό των απωλειών μεταξύ των στρατιωτών στην κλιμάκωση των μαχών σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.
Η κυβέρνηση της Συρίας έχει παραδεχτεί ότι σκοτώθηκαν 80 στρατιώτες από το Σάββατο αν και οι αντικαθεστωτικοί μιλούν για πάνω από 100.
Παράλληλα οργάνωση μαχητών ανέλαβε την ευθύνη για το φόνο 13 ανδρών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια και τραύματα από πυροβολισμούς τον περασμένο μήνα στην ανατολική Συρία. Οι παρατηρητές του ΟΗΕ χαρακτήρισαν το έγκλημα αυτό «αποτροπιαστικό και ασυγχώρητο».
Ακτιβιστές είχαν δηλώσει τότε ότι οι νεκροί ήταν λιποτάκτες του στρατού, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά το Μέτωπο Αλ Νούσρα, μια οργάνωση μαχητών που έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες πρόσφατες επιθέσεις, ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ήταν αξιωματούχοι της ασφάλειας.
Η οργάνωση διευκρίνισε ότι συνέλαβε και ανέκρινε μια ομάδα ανδρών στην ανατολική πόλη Ντέιρ Εζόρ στις 29 Μαΐου και δικαίως, κατά τα λεγόμενά της, τους τιμώρησε με θάνατο, αφού ομολόγησαν τα εγκλήματά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα