Συνεχιζεται το αιματοκυλισμα στη συρια...

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο απολογισμός σημερινών επιδρομών της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στο Χαλέπι στη βόρεια Συρία, ...
ενώ τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στην κεντρική επαρχία Χομς.
«Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν από βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά που ρίχθηκαν από αεροπλάνα σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά σε μια αγορά, καθώς και σε συνοικίες του Χαλεπιού», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων
Δικαιωμάτων.
«Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα τραυματίες», ανέφερε το κέντρο Τύπου Χαλεπιού, το οποίο δεν ήταν σε θέση να δώσει απολογισμό καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν.
Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης κατήγγειλε την εκστρατεία βομβαρδισμού που διεξάγεται εδώ και οκτώ ημέρες εναντίον του Χαλεπιού κάνοντας λόγο για «κατάσταση τρόμου και έξοδο του πληθυσμού προς την ύπαιθρο παρά το μεγάλο ψύχος».
Το Σάββατο το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει τις επιδρομές αυτές και είχε κάνει λόγο για έναν απολογισμό άνω των 200 νεκρών μέσα σε μερικές ημέρες. «Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν προκαλέσει μια καταστροφή στο Χαλέπι», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Στην επαρχία Χομς, η έκρηξη ενός παγιδευμένου φορτηγού κοντά σε δημοτικό σχολείο στο Ουμ αλ-Ούμντα, ένα χωριό όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άνθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι μαθητές, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει διευκρινιστεί.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα