Συναντηση βαρβιτσιωτη με την πνο...

17:35 28/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Το πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών και θέματα ναυτικής εκπαίδευσης συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε το πρωί με τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης...

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι από πλευράς του υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις για την επίλυση, στα όρια των δυνατοτήτων του, των βασικών προβλημάτων που απασχολούν τους έλληνες ναυτικούς.
«Δεν έχω έρθει εδώ να υποσχεθώ λύσεις για όλα. Ξέρω, άλλωστε, ότι δεν μπορώ να τα
λύσω όλα. Πιστεύω όμως βαθιά ότι, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις που έχουμε για κάποια ζητήματα, μπορούμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη. Οφείλουμε να προχωρήσουμε μαζί, μελετώντας σημείο-σημείο, βήμα-βήμα κάθε πρόβλημα. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς αφού έθεσε, ανάμεσα σε άλλα, ως κορυφαίο το ζήτημα της ανεργίας στους έλληνες ναυτικούς, επέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με τις γενικές κατευθύνσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Βλάχος ζήτησε να προωθήσει το υπουργείο νομοθετική ρύθμιση, ώστε η υπηρεσία των αξιωματικών σε πλοία με μη κοινοτική σημαία να προσμετράται ως προαγωγική για την απόκτηση του επόμενου διπλώματος.
Σημειώνεται η υπηρεσία των αξιωματικών σε πλοία με σημαία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προσμετρείται μόνο στα συντάξιμα χρόνια.
Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε τη βούληση να συζητηθούν όλα τα προβλήματα ανά θεματική, μέσω επικείμενων και διαδοχικών συναντήσεων.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα