Συναντηση τσιπρα - στουρναρα...

18:47 5/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Συνάντηση με το διοικητή της ΕΚΤ, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Λευκωσία,...
θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι.

Υπενθυμίζεται
ότι, με βάση τις ανακοινώσεις του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη, η Ελλάδα μένει εκτός του προγράμματος αγοράς ομολόγων, καθώς βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ντράγκι είπε ότι η ΕΚΤ έχει δανείσει στην Αθήνα 100 δισ. ευρώ και έχει διπλασιάσει το δανεισμό. Ο δανεισμός, όπως τόνισε, ανέρχεται στο 68% του ελληνικού ΑΕΠ.

Ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι η ΕΚΤ είναι η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά και η Κεντρική Τράπεζα όλων των χωρών της ευρωζώνης. Κατέστησε σαφές ότι προϋπόθεση για να επαναρχίσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι η επιτυχής αξιολόγηση εφαρμογής του προγράμματος.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούν να αγοραστούν ομόλογα από χώρες που είναι σε πρόγραμμα, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Προσέθεσε, πάντως, ότι, όταν η χώρα προχωρήσει σε αποπληρωμή των ομολόγων που έχει η ΕΚΤ στην κατοχή της (Ιούλιο και Αύγουστο), το όλο θέμα μπορεί να επανεξετασθεί.

Χθες, Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, μετά την οποία ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο διοικητής της ΤτΕ θα συμβάλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα «εργαλεία», της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα