Συναντηση σαμαρα - κεε στο μαξιμου...

Τα αιτήματα της επιμελητηριακής κοινότητας έθεσαν στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Κ. Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), και μέλη της διοικητικής επιτροπής της, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου...

Σύμφωνα με την ΚΕΕ, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον επιμελητηριακό θεσμό και παράλληλα έδωσε κατευθύνσεις στους συναρμόδιους υπουργούς
για να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Ο πρόεδρος και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής έθεσαν στον Πρωθυπουργό τα αιτήματα της επιμελητηριακής κοινότητας σε θέματα οικονομικής πολιτικής, αλλά και όσον αφορά σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια.
Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του επιμελητηριακού θεσμού, κυρίως μέσω του στρατηγικού ρόλου της ΚΕΕ και των κατά τόπους επιμελητηρίων ως προς την τήρηση, την εποπτεία και τη διαχείριση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου της χώρας.
Επίσης, έκανε λόγο για χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής που θα υπερβαίνει τις άμεσες υποχρεώσεις του μνημονίου και θα δίνει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας.
Οι προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, για τις οποίες μίλησαν τα στελέχη της ΚΕΕ, αφορούν στη μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, στις διατάξεις που διέπουν τις ποινές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων, στην τροποποίηση του προγράμματος ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, στη στρατηγική για την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις. στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά και στη ρύθμιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν δανειοδοτηθεί με εγγυήσεις του Δημοσίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα