Συναντηση πουτιν - αναστασιαδη στη μοσχα...

14:46 24/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Για τη Ρωσία αναχωρεί σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όπου ...
θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα θα είναι το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης- Ρωσίας, στη σκιά των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα, λόγω του Ουκρανικού.

Ο Κύπριος
Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν και θα υπογραφούν σημαντικές συμφωνίες μεταξύ των οποίων και πρωτόκολλο για οικονομική συνεργασία και θα ανανεωθεί η υφιστάμενη στρατιωτική συμφωνία.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, για το Κυπριακό, ενώ θα έχει συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των μεγαλύτερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας.Την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Κυβερνήτη της πόλης.

Χθες ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας δεν θα προβλέπει δημιουργία βάσης ή άλλων διευκολύνσεων πλην αυτών που αφορούν ανθρωπιστικούς λόγους

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, και Ενέργειας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Keywords
Τυχαία Θέματα