Συναντηση παπαδημου - καρατζαφερη στις 6.00

11:58 10/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Mε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη συναντάται στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο κύκλος των επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ολοκληρώνεται το Σάββατο με τη συνάντηση του πρωθυπουργού... με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Χθες και μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, υπογράμμισε την αναγκαιότητα η Ελλάδα «να λειτουργεί ως μια γροθιά», εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου σημείωσε: «Γροθιά με σηκωμένο το ένα ή το άλλο δάχτυλο δεν είναι δυνατή. Θα χρειαστεί η γροθιά και προφανώς θα σπάσει το δάχτυλο που δεν θα είναι ενωμένο με τα άλλα. Γροθιά προς κατεστημένες αντιλήψεις, γροθιά προς συντεχνίες, γροθιά προς τους δανειστές μας. Αυτή τη γροθιά δεν τη βλέπω».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπενθύμισε ότι έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία ζητεί να γίνει συνάντηση ώστε τα κόμματα να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή, σε μια «εθνική πολιτική», αλλά και να διαπραγματευτούν με την τρόικα με βάση κοινές εθνικές θέσεις: «Οι μέρες λιγοστεύουν» είπε και σημείωσε με νόημα πως «οι κατά μόνας συναντήσεις, το διαίρει και βασίλευε δημιουργούν προσκόμματα, παρά λύνουν προβλήματα».
Ζήτησε δε απ' όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ αναφερόμενος στα σχόλια περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη υποστήριξε ότι «οποιοσδήποτε μιλά για άτακτη επιστροφή στη δραχμή βλάπτει το συμφέρον του έθνους».
Keywords
Τυχαία Θέματα