Συναντηση χριστοφιλοπουλου - κροες...

22:37 4/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Η ψηφιακή στρατηγική εν όψει της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υφυπουργού Διοικητικής ...
Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου και της επιτρόπου, αρμόδιας για ψηφιακά θέματα, Νέλι Κρόες, η οποία έγινε στις Βρυξέλες.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα εγγυώνται τη διαφάνεια, θα καταπολεμούν τη διαφθορά και θα μεγιστοποιούν τη συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων.
Η υφυπουργός
αναφέρθηκε επίσης σε αρκετά προγράμματα, ορισμένα εκ των οποίων, όπως το «Διαύγεια» έχουν κατοχυρωθεί ως καλές πρακτικές στην Ευρώπη και μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη των νέων επιστημόνων. «Η χώρα μας διαθέτει, υψηλού επιπέδου, ανθρώπινο δυναμικό στο τομέα της πληροφορικής» είπε χαρακτηριστικά.
Η κ. Κρόες συμφώνησε στην ανάγκη να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μην έχουμε μία χαμένη γενιά και αναφέρθηκε στην προσδοκία δημιουργίας ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών έως το 2015.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα