Συμφωνο συνεργασιας για τη δωρεαν παροχη φαρμακων σε ανασφαλιστους...

13:42 11/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Σύμφωνο συνεργασίας για τη δωρεάν παροχή φαρμάκων σε ανασφάλιστους υπεγράφη την Τρίτη στο υπουργείο Υγείας...

Η συμφωνία, που υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως εκπρόσωπο της «Αποστολής», αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη, την πρόεδρο του ΕΟ Μ. Σκουρολιάκου, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη, τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ
Κ. Φρουζή και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Φαρμακαποθηκών Θ. Σκυλακάκη, προβλέπει συγκεκριμένα την παροχή δωρεάν φαρμάκων για φτωχούς και ανασφάλιστους πολίτες μέσα από μία «Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκων» και ένα Δίκτυο Συλλογής και Δωρεάν Διάθεσης Φαρμάκων από τις Εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το voucher υγείας, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες «πηγαίνει πάρα πολύ καλά» καθώς μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 10.600 εισιτήρια. Ωστόσο, όπως είπε, ένα από τα μειονεκτήματα του voucher είναι η αδυναμία του να καλύψει τη φαρμακευτική αγωγή όσων εξετάζονται, όχι μόνο αυτών που είναι κάτοχοι του εισιτηρίου αλλά και γενικά των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία.
Με τη υπογραφή του συμφώνου, συνέχισε ο υπουργός Υγείας, στόχος είναι να δοθούν -με προτεραιότητα σε όσους είναι κάτοχοι του εισιτηρίου της ελευθέρας προσβάσεως στην υγεία- φάρμακα δωρεάν, ασφαλή, πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ, αρκετούς μήνες πριν από τη λήξη της ισχύος τους, «έτσι ώστε σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να βοηθήσουμε στο μέγιστο δυνατό επίπεδο εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, προκλήθηκε ένταση μεταξύ δημοσιογράφων, του Άδ. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΙΣΑ, επειδή οι εκπρόσωποι του Τύπου επέμεναν ο υπουργός Υγείας να μιλήσει για τα γενόσημα. Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο κ. Γεωργιάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «γκρινιάρηδες» και κάνουν σαν στρουμφάκια, συμπληρώνοντας ότι στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι δεν συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Πατούλης τους αποκάλεσε από την πλευρά του «ανακριτές».
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα