Συγκεντρωση εργαζομενων και συνταξιουχων του παμε στο υπ. εργασιας

14:16 4/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας «ενάντια στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς» της κυβέρνησης οργανώνει από τις 12 σήμερα το μεσημέρι το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο...

Λόγω της μαζικής αυτής συγκέντρωσης, κλειστή είναι η οδός Σταδίου από Αιόλου
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων, που διαδηλώνουν καθώς «η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο για τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων».
Όπως υποστηρίζει, «η μεγαλοεργοδοσία, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που
της έχουν εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τσακίζει μισθούς, μεροκάματα, ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις. Καθημερινά, εκβιάζει εργαζόμενους να δεχτούν τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς με τον 'μπαμπούλα' των απολύσεων και της ανεργίας. Αφήνει απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους και όταν καταβάλλει τελικά τους πενιχρούς μισθούς, πολλές φορές προχωράει σε 'ψαλίδισμα' των δεδουλευμένων με την υπόσχεση της εξόφλησης κάπου στο απροσδιόριστο μέλλον ή ακόμη χειρότερα απαιτεί από τους εργαζόμενους, στο όνομα της 'στήριξης' της επιχείρησης, να συμφωνήσουν ότι εξοφλήθηκαν εξ ολοκλήρου...
»Έχουμε καθήκον, απέναντι στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου... Να διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μαςν» σημειώνει το ΠΑΜΕ.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου-Χάρτου και Λογιστών, καθώς και τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής και Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής.
Παίρνει μέρος, επίσης, και το Συνδικάτο Επισιτισμού και Επιχειρησιακών σωματείων στα ξενοδοχεία, που κατέρχεται σε στάση εργασίας από 10.00-16.30.
Keywords
Τυχαία Θέματα