Στους 60 εφτασαν οι νεκροι απο τον σεισμο στην ιταλια

15:56 24/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον 60 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία και ισοπέδωσε τρία χωριά, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA...
Στους 60 έφθασαν οι νεκροί από το σεισμό που έπληξε την περασμένη νύκτα την κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι ενώ 10 νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής
Ιταλίας.
Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.
«Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια και ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί» δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος του μαρτυρικού Αματρίτσε,Σέρτζιο Πιρότσι.
Ο σεισμός έχει ισοπεδώσει πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στα κεντρικά της χώρας .
Όλοι είναι βέβαιοι πως, δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών πρόκειται να αυξηθεί ακόμη, καθώς υπάρχουν αρκετά θύματα παγιδευμένα κάτω από τα ερείπεια, ιδίως στα χωριά Ακούμουλι (που μετρά ήδη έξι νεκρούς), Αματρίτσε (5 νεκροί) και Πεσκάρα ντελ Τρόντο (στην επαρχια Μάρκε, με 2 νεκρούς), σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero.
Εκτός από τα κτήρια ζημιές έχουν υποστεί και πολλές οδικές υποδομές, ή όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ansa και τα συνεργεία διάσωσης που σπεύδουν στην περιοχή, σε πολλά σημεία --όπως πριν την είσοδο της Πεσκάρα ντελ Τρόντο--πρέπει να αφήσουν τα οχήματά τους και να συνεχίζουν πεζή τη διαδρομή προς την πόλη, καθώς τα χαλάσματα εμποδίζουν την πρόσβαση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, οι τραυματίες από το Αματρίτσε μεταφέρονται με ελικόπτερα στην Λ' Άκουϊλα, ενώ δύο σοβαρότερα τραυματισμένοι αεροδιακομίσθηκαν στη Ρώμη.
Στην κοινότητα Ακούμολι, όπου από τον σεισμό δημιουργήθηκε καθίζηση 15 εκατοστών στην κύρια οδική αρτηρία, ο δήμαρχος καταγγέλλει πως τα σωστικά συνεργεία κατέφθασαν μόλις στις 07.40 (08.40, ώρα Ελλάδος), σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την καταστροφική δόνηση. Ζημιές έχουν καταγραφεί και στη δεύτερη οδική αρτηρία προς την ίδια κοινότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα