Στον προεδρο ο γ. παπανδρεου

11:07 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια συναντάται σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, προκειμένου να... διαμορφωθεί η πολιτική εισήγηση προς το Εθνικό Συμβούλιο, το
οποίο συνέρχεται αύριο Σάββατο. Στο μεταξύ, χθες το βράδυ ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Με τη συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να σταλεί πρόσκληση στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς για τη συμμετοχή τους σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.
Σημειώνεται ότι η «ατζέντα» των συναντήσεων του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικού αρχηγούς, που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν ιδιαιτέρως «βαριά» και καθοριστική για τους τρεις κρίσιμους μήνες, όπου η κυβέρνηση έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας και με επιτυχία τη διαδικασία με το PSI, την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης-μαμούθ των 89 δισ. ευρώ και, φυσικά, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για «ένα νέο αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα», όπως είχε πει πρόσφατα ο πρωθυπουργός.Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι για τον ίδιο η «μόνη κόκκινη γραμμή αφορά τη διάσωση της χώρας» - χωρίς ωστόσο να εννοεί ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι «χαλαρή» και χωρίς συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση της κυβέρνησης. «Το αντίθετο, έχουμε και πρόταση και ρεαλισμό», επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού.Οσον αφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, με «ανοιχτά χαρτιά» και σαφή πρόταση θα προσέλθει στην κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας αποφασίσει να δρομολογήσει την «αλλαγή σελίδας» στην ηγεσία πριν από τις εθνικές εκλογές.Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε από το Λονδίνο αποφασισμένος να ηγηθεί των πρωτοβουλιών για την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας κάθε διαδικασία που κατά την άποψή του θα έθετε σε κίνδυνο το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου.Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που έχει ήδη δηλώσει βέβαια ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ηγεσία προτείνοντας την ανάδειξη υποψήφιου αρχηγού, αποσαφηνίζει περαιτέρω την πρότασή του, την οποία θα παρουσιάσει σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.Εκλογή από τη βάση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, όταν εξασφαλιστεί η νέα δανειακή σύμβαση-μαμούθ των 89 δισ. ευρώ και ολοκληρωθεί η «πολυδαίδαλη» διαδικασία του PSI (του «κουρέματος» του δημοσίου χρέους). Εμπιστος συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου έλεγε χθες χαρακτηριστικά ότι «ο πρόεδρος με αίσθημα εθνικής ευθύνης θα αποδείξει ότι βασική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ παραμένει η σωτηρία της χώρας, εκτιμώντας ότι αντιλαμβάνονται όλα τα κορυφαία στελέχη και την κριισμότητα των στιγμών και των επιλογών».
Keywords
Τυχαία Θέματα