Στον μαζιωτη ο ανακριτης...

12:59 19/7/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου το κατώφλι του «Ευαγγελισμού» πέρασε ο 27ος τακτικός ανακριτής Πλημμελειοδικών Αθήνας, προκειμένου να πάρει κατάθεση... από τον Νίκο Μαζιώτη ο οποίος νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο και είναι υπό κράτηση.

Ο ανακριτής παρέμεινε στον ειδικό θάλαμο του 8ου ορόφου του νοσοκομείου λίγα μόνο λεπτά και από λεπτό σε λεπτό αναμένονται δηλώσεις του συνηγόρου του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις τελευταίες πληροφορίες δύο είναι τα σενάρια γύρω
από την κατάθεση του ηγετικού στελέχους του Επαναστατικού Αγώνα: ή ο Νίκος Μαζιώτης δεν δέχτηκε τη διαδικασία, σενάριο το οποίο είναι το επικρατέστερο, ή ο συνήγορος υπεράσπισής του, κ. Σπύρος Φυτράκης, ζήτησε και έλαβε διήμερη ή τριήμερη προθεσμία προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος να απολογηθεί.

Τον Νίκο Μαζιώτη, όπως έχει δηλώσει ο συνήγορός του, φυλάνε 24 ώρες το 24ωρο εντός του δωματίου του δύο αστυνομικοί, ενώ διάσπαρτες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ακριβώς έξω από το θάλαμο νοσηλείας. Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Μαζιώτης είναι... ταύρος μαινόμενος, αφού συνεχώς επαναλαμβάνει το αίτημά του να μεταφερθεί εσπευσμένα στη φυλακή. Η εμμονή αυτή ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τις συνθήκες κράτησής του.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τον Νίκο Μαζιώτη από ομάδα ατόμων που είναι συγκεντρωμένοι στις οδούς Μαρασλή και Βασιλίσσης Σοφίας. Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία, ενώ για προληπτικούς λόγους έκλεισε η έξοδος του μετρό στον Ευαγγελισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα