Στον ανακριτη ο σμπωκος για τα περι εκβιασμων απο το κυκλωμα των φυλακων...

17:45 10/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Τα όσα είχε αναφέρει και προανακριτικά περί απειλών και εκβιασμού του μέσα στη φυλακή, επιβεβαίωσε ...
σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Σμπώκος με τη σημερινή δίωρη κατάθεσή του στους ανακριτές διαφθοράς Ρ. Κατσιβέλη και Δ. Φούκα, που ερευνούν την υπόθεση του κυκλώματος των φυλακών με φερόμενο ως εκ των αρχηγών (και) τον Παναγιώτη Βλαστό.

Ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλισμών στο υπ. Εθνικής Άμυνας επί θητείας Ακη Τσοχατζόπουλου, επιβεβαίωσε στους ανακριτές διαφθοράς, τα όσα είχε προαναφέρει στις προανακριτικές του καταθέσεις σχετικά με τις δυο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει σε συγγενικά του πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων, στην προανακριτικές καταθέσεις του, ο Σμπώκος είχε υποστηρίξει πως τον Ιανουάριο του 2013 τον πλησίασε ο Γ. Σκαφτούρος -βαρυποινίτης που φέρεται επίσης ως αρχηγός του κυκλώματος -και απειλώντας τον του ζήτησε 10 εκατ. ευρώ αλλιώς -όπως φέρεται να του είπε- θα του διαλύσει το σπίτι.

Στη συνέχεια τον πλησίασε ο Παναγιώτης Βλαστός ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεσή του Γιάννη Σμπώκου, του είπε: «Δεν είναι δική μου υπόθεση, εξυπηρέτηση κάνω, γνώμη μου είναι να δώσεις ένα χαρτζιλίκι στον Σκαφτούρο για να ξεμπερδεύεις αλλιώς θα γίνει ατύχημα».

Αύριο αναμένεται να συνεχίσει την απολογία του στους ανακριτές ο Παναγιώτης Βλαστός. Μάλιστα δεν αποκλείεται οι ανακριτές να μεταβούν και στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να τον εξετάσουν και όχι ο βαρυποινίτης να μεταχθεί στα δικαστήρια, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι Γιάννης Σμπώκος -που βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας πολυετή κάθειρξη για δωροδοκίες από εξοπλιστικά- κλήθηκε να δώσει στοιχεία για να διαπιστωθεί εάν συνδέονται ή όχι οι βομβιστικές επιθέσεις στα σπίτια των αδελφών του με το κύκλωμα των φυλακών.

Μεταξύ άλλων η ανάκριση, διερευνά αν είχε δώσει πληροφορίες στους βομβιστές ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επίσης εκτίει στις φυλακές πολυετή κάθειρξη για μίζες από εξοπλιστικά.

Δεν αποκλείεται για την υπόθεση αυτή ο Γιάννης Σμπώκος να κληθεί εκ νέου για κατάθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα