''στοχος μας να ερθουν ξενοι φοιτητες στα ελληνικα πενεπιστημια...

12:07 9/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Η διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων, μέσω της ενίσχυσης των ξενόγλωσσων προγραμμάτων τους με προγράμματα για ξένους φοιτητές, οι οποίοι θα καταβάλλουν δίδακτρα, βρέθηκε στο επίκεντρο...
της συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με τους κοσμήτορες και τους προέδρους έξι Φιλοσοφικών Σχολών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα των Σχολών για λειτουργία προγραμμάτων σπουδών που θα απευθύνονται σε ξενόγλωσσους φοιτητές, χωρίς να πάντως να αποκλείεται η συμμετοχή
και Ελλήνων φοιτητών. Επίσης, διερευνήθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για να εφαρμοσθεί αυτή η πολιτική, ώστε να προσελκύσει η χώρα φοιτητές με ενδιαφέρον σε φιλολογικούς, γλωσσολογικούς, πολιτιστικούς και άλλους παρεμφερείς τομείς.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι υπάρχει ευχέρεια και πολιτική διάθεση ακόμη και για νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε να εγκριθούν άμεσα μεταπτυχιακά ή καλοκαιρινά προγράμματα (Summer School) και αργότερα προπτυχιακά, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των Σχολών.

Οι πανεπιστημιακοί, από την πλευρά τους, δεσμεύτηκαν να αποστείλουν τις προτάσεις τους το συντομότερο, ενώ πρότειναν το σχεδιασμό προγραμμάτων που θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα τοπικά, πολιτιστικά, ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής με καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα