''στοχος η ολοκληρωση της αξιολογησης μεχρι τον φεβρουαριο''...

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε συνέδριο του ΚΕΠΕ, με θέμα την κρίση της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας...
ότι «η νέα μεγάλη πρόκληση είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας και η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τους εταίρους και δανειστές της. Πρόκειται για μία σκληρή διαπραγμάτευση, με την τρόικα
να ασκεί πιέσεις και να προβάλει υπερβολικές απαιτήσεις. Χρειάζεται η φυγή προς τα εμπρός και να διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες».

«Να προσεγγίσουμε τα βασικά προβλήματα της χώρας με τη συνεννόηση» πρόσθεσε και τόνισε ότι επιβάλλεται σε όλους να ξεχάσουμε τα κομματικά παίγνια εξουσίας και να καλλιεργηθεί μία κουλτούρα συνεργασίας, τουλάχιστον για τα σοβαρά θέματα.

«Οι πολιτικές δυνάμεις και πολιτικοί έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε το αναγκαίο ευσταθές πολιτικό πλαίσιο, η ιστορία μας κρίνει όλους» τόνισε.

Υπογράμμισε, δε, ότι το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μετά από μία μεγάλη κρίση. «Έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η Ευρώπη δεν μπόρεσε να βρει τον αναπτυξιακό βηματισμό της», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, απαιτείται η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, χρειάζομαι ισχυρές ευρωπαϊκές δομές, προωθώντας τη νομισματική και τραπεζική ένωση ώστε να αντιμετωπιστούν η ανεργία και η υφεσιακή τάση, με αναπτυξιακό σχέδιο.

«Χρειάζεται μία ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής προσαρμογής και αναπτυξιακής πολιτικής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η βελτίωση στην Ελλάδα φαίνεται από τα δημοσιονομικά και τους μακροοικονομικούς δείκτες, φέτος θα εμφανίσει η Ελλάδα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ και η ανεργία σημειώνει βελτίωση, τόνισε ακόμη.

Επισήμανε ακόμη ότι χρειάζεται εξομάλυνση της ρευστότητας στην αγορά, φοροελαφρύνσεις, παρεμβάσεις για το χρέος, αλλά και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα