Στο τραπεζι του προεδρικου η προταση παπουλια

12:06 15/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Στο Προεδρικό Μέγαρο και τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (Σαμαρά, Βενιζέλου, Τσίπρα, Καμμένου, Κουβέλη) υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Η κρίσιμη συνάντηση έχει...
προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 2.00 το μεσημέρι. Η προγραμματισμένη για
τη 1.00 μμ συνάντηση του κ. Παπούλια, με τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ματαιώθηκε μετά το θέμα που έχει ανακύψει με έγγραφο που φέρεται να έχει παραδώσει ο κ. Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Καμμένος θα παραστεί, ωστόσο, κανονικά στη διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Καίτοι προσκληθείσα, απούσα θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα που αντιτίθεται στο σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός αναφέρεται: «Η θέση του ΚΚΕ, η οποία εκφράστηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιέχεται στα πρακτικά της συζήτησης, είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει».
Στη συνάντηση δεν έχει προσκληθεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.
Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ενόψει του διαφαινόμενου αδιεξόδου, έθεσε στο τραπέζι την πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων, αποπειρώμενος να διασχίσει τις διάφορες κομματικές σκοπιμότητες και να ενισχύσει το πολιτικό κλίμα για εξεύρεση λύσης και «διαγραφή» των χειρότερων σεναρίων για την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Παπούλιας ανέλυσε την πρότασή του κατά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη με τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, όπου οι δύο πρώτοι ήταν κάθε άλλο παρά αρνητικοί, ενώ ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αξιοποίηση προσωπικοτήτων που δείχνει «ήττα της πολιτικής».
Το εξίσου σημαντικό «μήνυμα» από τη δεύτερη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κινείται με βάση τη λογική της «απαγκίστρωσης» από το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση, αφού, ως φαίνεται, επιλέγει το σενάριο διεξαγωγής νέας εκλογικής αναμέτρησης.
Το σίγουρο είναι ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα προσπαθήσουν κατά την τρίτη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να πείσουν τα κόμματα να σεβαστούν τη λαϊκή εντολή που, επί της ουσίας, μοίρασε συγκεκριμένα βάρη και ευθύνες στο καθένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα