Στο ρυθμο των ριχτερ η φθιωτιδα...

13:39 10/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Στον χορό των Ρίχτερ παραμένει η Φθιώτιδα, καθώς δύο νέες σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,9 και 4,6 βαθμών έγιναν αισθητές στην περιοχή στις 14.49 και στις 16.10 της Παρασκευής αντίστοιχα...

Το επίκεντρο εντοπίζεται και πάλι στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, όπου την Τετάρτη είχε σημειωθεί ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 15.00, προερχόταν από απόσταση 123
χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, 28 χλμ δυτικά της Αταλάντης.
Ακολούθησε στις 16.10 νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, από τον ίδιο εστιακό χώρο. Και οι δύο δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Αττική.
Τέσσερα λεπτά αργότερα σημειώθηκε μία ακόμη ασθενής δόνηση 3,7 Ρίχτερ.
Οι νέες δονήσεις προκάλεσαν εκ νέου αναστάτωση στους κατοίκους των χωριών της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με τους κατοίκους στο Ρεγγίνι, τη Δρυμαία, στην περιοχή της Αμφίκλειας, και σε άλλα χωριά της περιοχής προκλήθηκαν επιπλέον ζημιές, από αυτές που είχαν βεβαιώσει λίγες ώρες νωρίτερα οι μηχανικοί της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων. Στην κεντρική πλατεία, στο Ρεγγίνι, κατέρρευσε προσθήκη σε κατοικία μαζί με ένα μπαλκόνι.
Οι νέες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό σε πολίτες για την εξέλιξη του φαινομένου, αν και οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί στην επικοινωνία που έχουν με τις αρχές. Μάλιστα αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να εκτιμηθεί η κατάσταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα