Στο μαξιμου στις 3 το μεσημερι ο κυριακος μητσοτακης

12:45 19/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει σήμερα στις 3 το μεσημέρι ο Κυρ. Μητσοτάκης, «εγκαινιάζοντας» με συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τον κύκλο επαφών που θα έχει και με τους υπόλοιπους...
πολιτικούς αρχηγούς. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ το ραντεβού του με τη Φώφη Γεννηματά είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή.
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας το σχέδιο για ριζική οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος, προχώρησε
χθες και επισήμως στον ορισμό των νέων αντιπροέδρων του κόμματος, τοποθετώντας στις συγκεκριμένες θέσεις τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο Άδωνις Γεωργιάδης τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου. Η συγκεκριμένη επιλογή ερμηνεύτηκε και ως προσπάθεια του προέδρου να διατηρήσει ισορροπίες στο κόμμα, ισορροπώντας μεταξύ Δεξιάς και Κεντροδεξιάς.
Για την ανάληψη μιας μεγάλης ευθύνης, μίλησε ο κ. Γεωργιάδης μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής του, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα υψηλό κομματικό αξίωμα, στο οποίο, όπως είπε, θα βάλει όλες του τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί. Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «όσα γίνονται στη ΝΔ είναι ένα νέο ξεκίνημα όχι μόνο για το κόμμα αλλά και για την Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «η εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ είναι μια ευκαιρία να δείξει το κόμμα πως μένει μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες, ότι υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και πως είναι η μεταρρυθμιστική ελληνική κεντροδεξιά».
Χθες εξάλλου, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη στη Συγγρού, με θέμα τις θέσεις της ΝΔ για τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ. Από τη ΝΔ θέτουν ως προϋπόθεση συναίνεσης τον περιορισμό των υπεραρμοδιοτήτων που αποδίδει το σχετικό νομοσχέδιο στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά. Χθες βράδυ, ωστόσο, η τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο Ν. Παπάς για αύξηση των μελών του ΕΣΡ από επτά σε εννέα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα