Στο ευρωκοινοβουλιο τα προβληματα των ελληνικων πανεπιστημιων...

Τα προβλήματα που, όπως σημειώνουν, αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής ...
του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού, θα παρουσιάσει, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων.
Μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ θα συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Κρίση, εφαρμοζόμενες πολιτικές και συνέπειες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια" που
διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων και πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας, και η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Ελένη Καραμαλέγκου.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων σε οκτώ Πανεπιστήμια έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά των ίδιων των εργαζομένων, που προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις όσο και από την πλευρά των ιδρυμάτων, που επιμένουν πως θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει το υπουργείο Παιδείας στα Ιδρύματα για να αποστείλουν τις λεγόμενες λίστες διαθεσιμότητας και τη μη ανταπόκριση ορισμένων ιδρυμάτων, προωθήθηκε νομοθετική ρύθμιση που μεταφέρει την ευθύνη στους ίδιους τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα κληθούν να απογραφούν μόνοι τους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα