ΣΤΟ 4,88% Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 6ΜΗΝΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ

13:32 10/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Στο 4,88% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ενώ το ύψος τους ανέβηκε στο 1,25 δισ. ευρώ, ελαφρά αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Εν μέσω του γενικότερου αρνητικού κλίματος για την ελληνική οικονομία, δεδομένων της χθεσινής υποβάθμισης της... Standard's & Poor's και της φημολογίας για νέο δάνειο, η απόδοση θεωρείται ικανοποιητική, καθώς το επιτόκιο δεν ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 5%.
Ο συντελεστής κάλυψης ήταν 3,58%.Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία εξάμηνων γραμματίων, στις 12 Απριλίου, το επιτόκιο
είχε σημειώσει μικρή αύξηση στο 4,80% από 4,75% τον Φεβρουάριο.Η σημερινή δημοπρασία θεωρήθηκε κρίσιμη μετά τη συνάντηση της Παρασκευής των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.Οι ξένοι επενδυτές είχαν καλύψει το 41% περίπου της έκδοσης και ο συντελεστής κάλυψης είχε διαμορφωθεί στο 3,81.Ημερομηνία διακανονισμού για τη σημερινή έκδοση ορίστηκε η 13η Μαΐου.Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 12 Μαΐου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.Συνολικά, δηλαδή, ο ΟΔΔΗΧ μπορεί να αντλήσει ένα ποσό κοντά στα δύο δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα