Στην τσιμπιδα του νομου ο θωμοπουλος

13:53 14/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Διαφθοράς προκάλεσαν οι καταγγελίες για σχέδιο αποσταθεροποίησης της Τράπεζας Πειραιώς από τον πρώην CEO
της τράπεζας, Άνθιμο Θωμόπουλο. Οι καταγγελίες σε βάρος του Α. Θωμόπουλου οδήγησαν...
την εισγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, ο πρώην δυεθύνων σύμβουλος της τράπεζας δεν διασφάλισε τα συμφέροντα της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία κινδύνευςε να «τιναχτεί στον αέρα» κατά τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.
Οι επίκουροι ειςγαγελείς διαφθοράς Αντ. Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης θα διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως μεταξύ «αποπειρα απιστίας».
Θα διερευνηθεί αν εθίγησαν τα συμφέροντα της τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωσή της.
Η έρευνα εκινησε με αφορμή δημοσιευματα και καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ.Θωμόπουλος όταν βρισκόταν στο τιμόνι της τραπεζας ειχε αναλάβει στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Ενώ διαβεβαίωσε ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά, στην ουσία κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Τα στελέχη της τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και για αυτό τον λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών για να επιλυθεί το πρόβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες και να μην κινδυνεύσει η επιβίωση της τράπεζας.
Keywords
Τυχαία Θέματα