Στην πωληση θυγατρικων προχωρει ο οτε

09:03 26/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Στις Τηλεπικοινωνίες, η διοίκηση του ΟΤΕ έχει επικεντρωθεί στην πώληση θυγατρικών του, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα υψηλές δανειακές του ανάγκες.
Στο ξεκίνημα της χρονιάς προχώρησε στην πώληση της...
Telecom Serbia βάζοντας στο ταμείο του 380 εκατ. ευρώ, ενώ για τη θυγατρική του ομίλου στη Βουλγαρία, τη Globul, η Deutsche Telekom πρόσφατα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο
να ενδιαφερθεί και αυτή για την αγορά της. Τέλος, μέχρι τις αρχές του 2013 είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η πώληση της Hellas Sat.
Ένας από τους «καταλύτες» όμως που επηρεάζουν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τη μετοχή δεν είναι άλλο από την επικείμενη πώληση εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου ενός ακόμη 10%. Πληροφορίες μάλιστα από την αγορά θέλουν την κυβέρνηση να έχει κάνει ήδη επαφές με τους Γερμανούς, με την προτεινόμενη τιμή να φθάνει ακόμη και τα 4 ευρώ. Μάλιστα η φημολογία αυτή είχε αναπτυχθεί όταν η μετοχή του Οργανισμού διαπραγματευόταν κάτω από τα 2 ευρώ, για να βρεθεί μέσα σε λίγες συνεδριάσεις μέχρι και στα 2,64 ευρώ (απόδοση 32%).
Σε ό,τι αφορά στη Forthnet, η διοίκηση της εταιρείας έχει παραδεχθεί πως, στο πλαίσιο αξιολόγησης των στρατηγικών της επιλογών, βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες εταιρείες του κλάδου και με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας πιθανής ενοποίησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και τους ενδεχόμενους όρους και προϋποθέσεις μιας στρατηγικής συνεργασίας. Πάντως υπογράμμισε ότι αυτές οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο και η ύπαρξή τους δεν σημαίνει, ούτε υποδηλώνει ότι θα τελεσφορήσουν. Η «ασάφεια» σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την εταιρεία, διατηρεί σχεδόν μηδαμινό το ενδιαφέρον για τη μετοχή η οποία «παίζει» μεταξύ 0,078 και 0,090 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα