Στην εδρεια το προσωπικο 44 φορεων που καταργουνται

10:32 3/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Tα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προσυνταξιοδοτικού σταδίου της εφεδρείας στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι εργάζονταν στον «στενό» δημόσιο τομέα, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Διοικητικής...
Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την Ημερησία, χθες έληξε η προθεσμία για την εφαρμογή της εφεδρείας σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου που χρειάζονται μέχρι και 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν. Το υπουργείο Οικονομικών, με
επιστολή του στα ΝΠΙΔ και στις ΔΕΚΟ (εκτός των εισηγμένων), ζητεί μέχρι τις 9 Ιανουαρίου να αποστείλουν στις υπηρεσίες τα αριθμητικά και δημοσιονομικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας στους φορείς.
Από την εφαρμογή του μέτρου έχουν τεθεί σε εφεδρεία μόλις 800 μόνιμοι υπάλληλοι από τον «στενό» δημόσιο τομέα, όταν η συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας έκανε λόγο για ένταξη 15.000 υπαλλήλων στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και 15.000 εργαζομένων σε καθεστώς «εφεδρείας» που οδηγεί σε απόλυση, μέχρι τα τέλη του 2011.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι οι δανειστές με την επιστροφή τους στην Αθήνα θα ζητήσουν απολύσεις και καταργήσεις ζημιογόνων οργανισμών, προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 3 δισ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί στο Δημόσιο την περασμένη χρονιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα