Στην ατζεντα σαμαρα η μεγαλη κεντροδεξια

10:37 19/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κοτταρίδης
(από τον Τύπο της Κυριακής)
Με τις εκλογές να έχουν κλειδώσει για το τέλος Απριλίου, ο Αντ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανασύσταση μιας μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, η οποία μετά τις εκλογές θα μπορέσει να δώσει ξανά την ελπίδα, να...
εγγυηθεί την ευρωπαϊκή
πορεία της χώρας, την παραμονή της στην ευρωζώνη και να βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση. Η πολιτική πρωτοβουλία του Α. Σαμαρά αναμένεται να ενταθεί αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, οπότε και ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς προκειμένου να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση στην πιο κρίσιμη ιστορικά περίοδο για τη χώρα.
Η προσχώρηση του Μάκη Βορίδη και του Αδώνιδος Γεωργιάδη στη Ν.Δ. δεν αποφασίστηκε μέσα σε μια νύχτα. Ο Α. Σαμαράς τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Μ. Βορίδη, του οποίου οι σχέσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είχαν διαταραχθεί εδώ και καιρό. Η στάση που κράτησε ως υπουργός Υποδομών και κυρίως το γεγονός ότι μέχρι τώρα χειρίζεται με επιτυχία «καυτά» ζητήματα, όπως αυτό της απελευθέρωσης των ταξί και των φορτηγών, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, αξιολογήθηκαν θετικά.
Στον Μ. Βορίδη, λοιπόν, στη Ν.Δ. πιστώνουν τη σωστή επικοινωνιακή διαχείριση στο θέμα των ταξιτζήδων, ενώ εκτιμούν πως είναι ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο πρόσωπο, που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό του ΛΑ.Ο.Σ. και οι οποίοι πλέον αναμένεται να τον ακολουθήσουν στη νέα πορεία του. Από εκεί και πέρα όμως είναι σαφές πως ο Α. Σαμαράς, εν όψει και των εκλογών, θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε μια ουσιαστική συσπείρωση των ψηφοφόρων του κεντροδεξιού χώρου. Σε αυτή τη λογική αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν ανοίγματα και προς άλλα στελέχη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η προσέγγιση θα προχωρήσει βήμα βήμα και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες και τις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης.
Στη Ν.Δ. ετοιμάζουν άμεσα τη διενέργεια δημοσκοπήσεων σε κάθε νομό για να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις διαγραφές των βουλευτών, αν και θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει μια προσπάθεια ουσιαστικής επαναπροσέγγισης μεγάλης μερίδας αυτών. Τουλάχιστον δέκα βουλευτές έχουν ήδη διαμηνύσει την πρόθεσή τους να επανακάμψουν στην Κ.Ο. του κόμματος και να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα εκτιμηθεί η στάση που θα κρατήσουν το προσεχές διάστημα και κυρίως το αν θα υπερψηφίσουν ή όχι τους εφαρμοστικούς νόμους όταν αυτοί έρθουν στη Βουλή. Πάντως, στη Ν.Δ. αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα και έχουν μείνει στην παρούσα φάση χωρίς σημαντική εκπροσώπηση από βουλευτή της Ν.Δ., όπως είναι οι Σέρρες, η Χαλκιδική, η Κρήτη, η Θεσσαλία κ.λπ.

Η επιστροφή Μεϊμαράκη και το «άρμα» Καμμένου
Στα γραφεία της Ν.Δ. έχει επανακάμψει πλέον και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μπορεί να ανέλαβε υπεύθυνος το
Keywords
Τυχαία Θέματα