Στην αθηνα ο ντομπροβσκις με συστασεις για τις καθυστερησεις

Την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, το χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά...
θέματα, που αφορούν την Ελλάδα.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθυστερούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με αποτέλεσμα ο ακριβής χρόνος εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. ευρώ να παραμένει
άγνωστος.
Ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο έστειλε ο κ. Ντομπρόβσκις, ο οποίος τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσει η εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2016 και πως άμεση προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματος και η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες για να συζητήσει τη βέλτιστη δυνατή υλοποίηση, τόσο των δεσμεύσεων της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος, πού συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους.
Στις 14:00 θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα