Στη βρετανια ειχε ταξιδεψει ο ''εγκεφαλοσ'' του μακελειου στο παρισι...

15:51 6/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Στη Μεγάλη Βρετανία είχε ταξιδέψει ο «εγκέφαλος» πίσω από το μακελειό ...
στο Παρίσι, Αμπντελαμίντ Αμπαούντ, σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο 28χρονος τζιχαντιστής κατάφερε να επισκεφθεί ύποπτους για τρομοκρατία σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ, και δεν εντοπίστηκε παρά τον «συναγερμό» για απειλή στην Ευρώπη.

Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Guardian ο Αμπαούντ συναντήθηκε με ανθρώπους που ερευνάται αν είχαν την πρόθεση ή την ικανότητα να οργανώσουν τρομοκρατική επίθεση κατά της Βρετανίας.

Λίγους
μήνες αργότερα βρέθηκε να οργανώνει τα τραγικά «χτυπήματα» που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σκορπώντας τον πανικό και τον φόβο στη Γαλλία.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε να μεταβεί στη Βρετανία, ενώ με όσους συνομίλησε ερευνώνται από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Ο Αμπαούντ που γεννήθηκε στο Μαρόκο αλλά ζούσε στο Βέλγιο, διατηρούσε επαφές με εξτρεμιστές στην Ευρώπη και εκτιμάται πως είχε ταξιδέψει στη Συρία για να βρεθεί δίπλα στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, τον περασμένο χρόνο.

Όπως επισημαίνει ο Guardian, παρότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, εκείνος κατάφερε να ταξιδεύει στην Ευρώπη χωρίς να περνάει αντιληπτός.
Keywords
Τυχαία Θέματα