Στη λαπεντουζα ο παπας...

18:46 8/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Στη Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, μετέβη το πρωί ο πάπας Φραγκίσκος για να συναντήσει τους μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα προσωρινής κράτησης,...
τους μόνιμους κατοίκους της νήσου, αλλά και να προσευχηθεί για τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να προσεγγίσουν τις ακτές της Ευρώπης.
Αυτήν την ώρα τελεί λειτουργία στο εσωτερικό του σταδίου του νησιού, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών. Νωρίτερα έριξε στεφάνι στα ύδατα της Λαμπεντούζα, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την μνήμη
των μεταναστών που πνίγηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδίου από της λιβυκές προς της ιταλικές ακτές.
Στόχος της επίσκεψης αυτής του Ποντίφικα είναι να τονίσει ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση, σε όλη την Ευρώπη, με κύρια αναφορά στις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.
Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του εκτός Ρώμης, με το οποίο, σύμφωνα με τους παρατηρητές, επιθυμεί να συνεχίσει να υπογραμμίζει ότι η αποστολή του κάθε χριστιανού είναι να δείχνει καθημερινά την πίστη του με συγκεκριμένες και χρήσιμες πράξεις.
«Σας ευχαριστώ για την υποδοχή», είπε ο πάπας Φραγκίσκος σε μια ομάδα μεταναστών που συνάντησε, για λίγα λεπτά, στο μόλο του νησιού.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ περιορισμένα και- όπως ζήτησε ο ίδιος ο λατινοαμερικανός πάπας- η τήρησή τους έχει ανατεθεί, κατά κύριο λόγο, στους ίδιους τους κατοίκους του νησιού.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα