Στη λακωνια περιοδευσε ο α. γεωργιαδης (φωτο)

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Λακωνία, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου την Σπάρτη, το Γύθειο, την Σκάλα και την Μονεμβασιά...
Ο Α. Γεωργιάδης συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα Ντία, με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλιώτη Ευάγγελο, με τον Δήμαρχο Γυθείου κ. Πέτρο Ανδρεάκο, με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σπάρτη, ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων είπε:
Για την ενότητα στη Νέα Δημοκρατία
«Θα μου πείτε, τόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει ο ένας ή ο άλλος αρχηγός; Ακούστε. Όλη Νέα Δημοκρατία είμαστε και εγώ το λέω τώρα και το λέω καθαρά και φωναχτά. Όποιον αρχηγό και να επιλέξετε, ακόμα και αν δεν είμαι εγώ φυσικά, θα τον υπηρετήσω ως πιστός στρατιώτης, διότι για μένα η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική, πραγματική εναλλακτική λύση που υπάρχει έναντι της χειρότερης κυβερνήσεως όλων των εποχών, και έχουμε ευθύνη και να την κρατήσουμε ενωμένη, αλλά και να την κάνουμε ξανά κραταιά πολιτική δύναμη του τόπου, για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτήν την εθνική καταστροφή και όλη αυτήν την εθνική συμφορά που έχει φέρει στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς
«Και να σας πω τι ευχαριστιέμαι περισσότερο; Ότι ήμουν ένας υποψήφιος, νομίζω ο πρώτος μετά από πολλά χρόνια στη Νέα Δημοκρατία, που βγήκε και είπε φωναχτά, ναι, εγώ είμαι δεξιός.
Ξέρω ότι αυτό σόκαρε πάρα πολύ την Ελλάδα. Περισσότερο από όλους, απ’ ότι φάνηκε, τον κύριο Λάκη Λαζόπουλο.
Διότι στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια υπάρχει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς ξέρετε σε τι συνίσταται; Συνίσταται στο να πρέπει εμείς να αισθανόμαστε άσχημα για τα πιστεύω μας και να πρέπει να δώσουμε κάποιου είδους εξετάσεις εις τους λεγόμενους προοδευτικούς, για το αν είμαστε αρκετά μοντέρνοι, αρκετά σύγχρονοι και αρκετά Ευρωπαίοι. Ποιοι; Εμείς. Η Νέα Δημοκρατία. Η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πρέπει να δίνει εξετάσεις σε ποιους; Στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ που το ’81 και το ’80 και το ’79 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε στην Ευρώπη, φωνάξανε όλοι εναντίον του.
Και εμείς θα πρέπει να αποδείξουμε σε αυτούς ότι είμαστε αρκετά μοντέρνοι και Ευρωπαίοι. Για να το τελειώσουμε αυτό. Εξετάσεις στην αριστερά δεν θα ξαναδώσω ποτέ».
Για την διαφορά της δεξιάς με την αριστερά
«Αλλά πώς θα έχει ανάπτυξη η οικονομία με τους Συριζαίους; Μπορούν να φέρουν ανάπτυξη; Αφού δεν μπορούν. Αυτή είναι η διαφορά. Ο αριστερός θέλει να τρώει από τα λεφτά των άλλων. Ο δεξιός θέλει να βγάζει τα δικά του λεφτά. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά.
Η αείμνηστη βαρόνη Μάργκαρετ Θάτσερ είχε πει το περίφημο: το κακό με το σοσιαλισμό είναι ότι κάποτε τελειώνουν και τα λεφτά των άλλων».

Για το εάν η ΝΔ θα προχωρήσει σε συναίνεση στον ΣΥΡΙΖΑ
«Σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε “ποτέ καμία συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ”, ο κος Απόστολος Τζιτζικώστας το έχει πει αυτό σε 15 συνεντεύξεις και ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης. Καλά εγώ το είπα από την αρχή.
Άρα τι θα πει αυτό πρακτικά, για να μιλάμε πολιτικά. Όποιος από τους 5 πλέον και να βγει δεν έχει κανένας πολιτική νομιμοποίηση για να κάνει Κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα ότι και να λέμε και όσο και να κλείνουν το μάτι ή να μην κλείνουν το μάτι, αυτό τελείωσε. Γιατί αν κάποιος, προσέξτε, εκλεγεί και έχει πει ότι δεν θα κάνει Κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και πάει να κάνει Κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε εκεί έχει απωλέσει την πολιτική του νομιμοποίηση. Και εκεί καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι πολύ άσχημο για τη Νέα Δημοκρατία».
Keywords
Τυχαία Θέματα