Στη φυλακη δυο κατηγορουμενοι για την αιματηρη επιθεση στον καλλιτση...

20:15 7/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Στον ανακριτή οδηγήθηκαν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τρίτης οι τρεις δράστες...
της αιματηρής επίθεσης εις βάρος του γνωστού κομμωτή, Πάνου Καλλίτση.

Ο αστυνομικός και ο ποινικός παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους.

Ο ποινικός φέρεται να παραδέχτηκε στην κατάθεσή του ότι πυροβόλησε τον γνωστό κομμωτή χωρίς όμως να έχει ανθρωποκτόνο δόλο, τονίζοντας ότι κίνητρό του ήταν μόνο η ληστεία. Ακόμη φέρεται να υποστήριξε ότι κρατούσε όπλο μόνο για εκφοβισμό καθότι εάν
ήθελε να σκοτώσει θα μπορούσε να το είχε πράξει. Τέλος, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και φέρεται να ζήτησε συγγνώμη για ότι συνέβη.

Ο τρίτος από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισής του και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στις 10:00 στον ανακριτή.

«Ο εντολέας μου ζητάει συγγνώμη και έχει μετανιώσει. Από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του που είναι ότι ενημέρωσε πότε ο κύριος Καλλίτσης έφευγε από την εργασία του. Αυτή είναι όλη του η συμμετοχή, αυτό αποδέχεται. Έχει πλήρη άγνοια και για ύπαρξη όπλων και για τυχόν χρήση βίας που θα γινόταν. Κατηγορείται ως απλός συνεργός. Θεωρούμε ότι στη διαδρομή θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι πράγματι αυτή είναι και η μοναδική του συμμετοχή», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Αθανάσιος Πλεύρης.

«Ο εντολέας μου ανέλαβε τις ευθύνες που του αντιστοιχούν διατύπωσε ισχυρές ενστάσεις σε σχέση με τον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που φέρουν τον χαρακτηρισμό της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Βασική και αταλάντευτη θέση του είναι ότι κατά την εξέλιξη αυτού του συμβάντος δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος», δήλωσε με τη σειρά του ο συνήγορος υπεράσπισής του ποινικού κρατούμενου, Δημήτρης Κουσιουρής.
Keywords
Τυχαία Θέματα