Στη δημοσιογραφο χρ. πουτετση το φετινο βραβειο της citi

18:55 2/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Η Χριστίνα Πουτέτση, δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», είναι η νικήτρια του Βραβείου Δημοσιογραφικής Αριστείας της Citi για το 2014. Η απονομή του αριστείου στη Χριστίνα Πουτέτση, καθώς και του...
επαίνου για τη διάκριση στον διαγωνισμό στους Γιώργο Μανέττα/Ημερησία, Χάρη Φλουδόπουλο/Capital, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Citi από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Citi Ελλάδος, Γκραντ Κάρσον, παρουσία της ελληνικής κριτικής επιτροπής.

Το Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας είναι ένας παγκόσμιος θεσμός
της Citi με ιστορία 30 χρόνων, που διεξάγεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ποιοτικής επιχειρηματικής και οικονομικής δημοσιογραφίας.

Το έπαθλο είναι η παρακολούθηση του διεθνούς σεμιναρίου οικονομικής δημοσιογραφίας International Journalists Seminar, στο Columbia Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης, με τη χορηγία της Citi, το οποίο διαρκεί δύο εβδομάδες.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Χρήστο Γκόρτσο/γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκο Τραυλό/πρύτανη ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, Μαριάννα Μόσχου/πρόεδρο ΕΛΕΠΑΠ και Citi Alumni, Μάρκο Φόρο/διευθύνοντα σύμβουλο, Χανδρής (Ελλάς) Inc., Νίκο Μπακουνάκη/αναπληρωτή καθηγητή, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, και Ηλία Σπυρτούνια/ Executive Director του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, βαθμολόγησε τα οκτώ άρθρα που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό βάσει των εξής κριτηρίων:
–Πρωτοτυπία στη σκέψη
–Εισαγωγή σε νέες ιδέες και αντιλήψεις
–Ανάλυση και κατανόηση του θέματος
–Χρήση της ερευνητικής μεθόδου με ή χωρίς συνεντεύξεις
–Αντίκτυπος στις συζητήσεις και/ή στη δράση που μπορεί να προκαλέσει το άρθρο

Στη συνέχεια, το διεθνώς αναγνωρισμένο Cοlumbia Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης ανέδειξε τον τελικό νικητή για τον διαγωνισμό στην Ελλάδα μεταξύ των τριών φιναλίστ, Γ. Μανέττα, Χρ. Πουτέτση και Χ. Φλουδόπουλο, εξετάζοντας τη μετάφραση των τριών άρθρων στα αγγλικά, όπως είχαν υποβληθεί από τους συμμετέχοντες και πραγματοποιώντας μία τηλεφωνική συνέντευξη μαζί τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα