Στη δικαιοσυνη προσφευγουν οι φαρμακοποιοι...

20:18 28/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τα ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα προσφύγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), καθώς θεωρεί πως με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης καταπατούνται...
η αρχή της ισότητας αλλά και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη λειτουργία των φαρμακειών,.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΦΣ αναφέρει ότι προκαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη σε 12.000 φαρμακεία και στις 30.000 οικογένειες που ζουν από αυτά , αλλά και στην φαρμακευτική
περίθαλψη του ελληνικού λαού από τις επερχόμενες αλλαγές στον χώρο των φαρμακείων.

«Οι αλλαγές ευνοούν τα καρτέλ των Σούπερ Μάρκετ και δίνουν την χαριστική βολή στον κλάδο των φαρμακοποιών» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, καλώντας παράλληλα τους βουλευτές «να υποδείξουν στον υπουργό Υγείας το καταστροφικό λάθος που γίνεται».

«Όλοι οι Έλληνες φαρμακοποιοί φυσικά θεωρούν ότι είναι μεγάλης εθνικής σημασίας η είσπραξη της δόσης των 12 δις. ευρώ, αλλά εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να συνδυαστεί με το εθνικό συμφέρον που είναι να αποτραπεί η καταστροφή των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης. Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι εναντίον της δημιουργίας καρτέλ και γι’ αυτό προσμένουμε την παρέμβαση του» καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης.

Κινητοποιήσεις μέχρι τις εκλογές

Σκληρό μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ), κ. Κώστας Λουράντος, λέγοντας ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή θα αποτελέσει χρονική αφετηρία για νέες κινητοποιήσεις αλλά και ότι τα «φαρμακεία θα μετατραπούν σε… αντι-εκλογικά κέντρα».

«Οι ρυθμίσεις που προωθούνται για τα φαρμακεία αποτελούν εργαλεία για τον αφανισμό και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Απελευθερώνονται τα πάντα για το καλό των λίγων, που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.» τόνισε ο κ. Λουράντος, την Παρασκευή στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που διοργάνωσαν όλοι οι κλάδοι που θίγονται με το νομοσχέδιο, δηλαδή φαρμακοποιοί, εκδότες, αρτοποιοί και κτηνοτρόφοι.

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συλλόγου της χώρας κάλεσε τους βουλευτές να σκεφθούν ότι έρχονται εκλογές και προανήγγειλε ότι 11.000 φαρμακεία θα μετατραπούν σε «αντι-εκλογικά κέντρα για τους βουλευτές εκείνους που θα ψηφίσουν τις διατάξεις».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα