Στα μαλακα πεφτει ο εφραιμ και αρχισε τα ... αγιορειτικα βηματα!

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Στα "μαλακά" μαθαίνουμε θα πέσει ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ με την περίφημη υπόθεσή του που είχε κάνει άνω κάτω την κυβέρνηση Καραμανλή σε βαθμό που να εμφανίζει σημάδια διάλυσης, σαν αυτά που εμφανίζει τον...
τελευταίο καιρό η κυβέρνηση Σαμαρά. Οι δικαστικές μας πηγές είναι έγκυρες και θέλουν τον, κατά γενική ομολογία, ευφυή ηγούμενο, να παίρνει το δικαστικό συγχωροχάρτι και να πηγαίνει μια και καλή στη μονή της μετανοίας
του, όπως λένε και οι παπάδες. Η απόφαση θα είναι θετική για τον ηγούμενο αφού δεν υπάρχει κάτι που να τον "δένει" με την υπόθεση. Όσοι βιαστούν να πουν ότι τη γλίτωσε ο ηγούμενος θα πρέπει να περιμένουν γιατί μαθαίνουμε πως θα υπάρχει και ένα "αλλά" στην απόφαση. Αλλά αυτό θα σας το αποκαλύψουμε σύντομα.
Τα πράγματα για το Βατοπαίδι πάνε από το καλό στο καλύτερο και όλοι οι παλιοί καλοί φίλοι έχουν αρχίσει να γίνονται μία ωραία αγιορείτικη ατμόσφαιρα.
Ο Εφραίμ, συχνά πυκνά εμφανίζεται στο Κάραβελ σε εκδηλώσεις, ο Ρουσόπουλος έχει αρχίσει πάλι τις βόλτες στο αγαπημένο του μοναστήρι και τα πράγματα δείχνουν να κυλούν όπως παλιά. Τούτη τη φορά η παρέα φαίνεται πιο διαβασμένη και μέσα στα πράγματα. Δειλά δειλά έχει αρχίσει, λένε οι καλά γνωρίζοντες, να έχει και πολιτική άποψη που εκφράζει μέσα από συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που μυρίζει "αγιορείτικο πνεύμα" και το στηρίζουν πνευματικά, υλικά (με εικονίτσες καλέ!) και ενθαρρυντικά.
Το συγκεκριμένο μαγαζάκι κάποτε είχε μέσα βίους αγίων και μύριζε λιβάνι, όμως τώρα τελευταία, έχει αρχίσει να κάνει πολιτικοεκκλησιαστικές παρεμβάσεις φιλοδοξώντας να γίνει ένα αγιορείτικο μέσο, όπως ήταν κάποτε το "Βήμα" τα παλιά καλά χρόνια που ζούσε ο Λαμπράκης και ο κυρ Σταύρος ήταν ταύρος. Όμως τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι για τους μοναχούς. Κανένας τους δε φαίνεται να έμαθε από τις περιπέτειες της υπόθεσης Βατοπαιδίου και ακολουθούν πάλι την ίδια συνταγή ... επιτυχίας. Μέχρι τον επόμενο αγιορείτικο κρότο!
Keywords
Τυχαία Θέματα