Σουλτς: δεν θελουμε να υποδουλωσουμε την ελλαδα

19:38 18/5/2012 - Πηγή: Fimotro
«Δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα, αλλά ακριβώς να τη βοηθήσουμε», είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή. Ο Μάρτιν Σούλτς πραγματοποίησε σειρά επαφών με...
τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο γερμανός πολιτικός είπε: «θλίβομαι που γίνεται πάρα πολύς λόγος για την Ελλάδα, αλλά ποτέ
με τους Έλληνες. Ξέρετε πολύ καλά, κύριε Πρόεδρε, ότι κατά τη δική μου άποψη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι μία ανώνυμη δύναμη».

Την ελπίδα ότι στις προσεχείς εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση εξέφρασε ο κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Μπαίνουμε σε μία νέα φάση. Δεν μπορέσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, αλλά ξέρετε και από κόμματα και ξέρετε τι δυσκολίες υπάρχουν. Πηγαίνουμε για εκλογές και ελπίζω αυτή τη φορά να καταφέρουμε ό,τι δεν μπορέσαμε από τις πρώτες εκλογές να καταφέρουμε» ανέφερε ο κ. Παπούλιας εισπράττοντας την κατανόηση του κ. Σούλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την πλευρά του, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την έλλειψη διαλόγου ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και την Ελλάδα.

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κ. Σουλτς μιλώντας από την Αθήνα στο γερμανικό ραδιόφωνο.

«Πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης» υπογράμμισε ο κ. Σουλτς.

«Δεν είπα ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, αλλά τη θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο ενδεχόμενο αυτό, «η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες» εκτιμά Σουλτς και οι Ευρωπαίοι θα έσπευδαν προς βοήθεια της χώρας «με δισεκατομμύρια ευρώ».

«Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο» προσθέτει.

Ο γερμανός πολιτικός προειδοποίησε επίσης «όλους όσους μίλησαν για τη διάλυση της ευρωζώνης στις χρηματαγορές» και «δεν περιμένουν παρά μόνο αυτό».

Ο κ.Σουλτς συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

«Δεν είναι παιχνίδι για μικρά παιδιά, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ.Σαμαράς τόνισε τη θέση της ΝΔ που είναι παραμονή στο ευρώ και αλλαγές στο μνημόνιο.
Σαμαράς: Η Ευρώπη αλλάζει στην κατεύθυνση της ανάπτυξης

Την «Ευρώπη που αλλάζει» στην κατεύθυνση της «ανάπτυξης και όχι της τιμωρίας» είδε στο πρόσωπο του κ.Σουλτς ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί
Keywords
Τυχαία Θέματα