Σκουρλετης : τον στουρναρα στην ττε επεβαλε ο σοϊμπλε (ελα ρε, δεν σε πιστευουμε!)

15:21 12/6/2014 - Πηγή: Fimotro
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Η... ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Έχει μεγάλη πλάκα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Λέει τα αυτονόητα με τέτοιο στόμφο που τα ακυρώνει από μόνος του. Τι είπε σήμερα για τον ορισμό Στουρνάρα ως διοικητή της ΤτΕ στον Βήμα fm : «Φοβάμαι
ότι το διοικητικό συμβούλιο της...
Τράπεζας της Ελλάδος τύποις μόνο όρισε τον Γιάννη Στουρνάρα ως διοικητή. Κατ’ ουσίαν νομίζω ότι έχει το πράσινο φως από κέντρα εκτός Ελλάδος και νομίζω ότι είναι βαθύτερες επιλογές του Σόιμπλε». Αυτό που ξέρει και η... κουτσή Μαρία ο Σκουρλέτης το ανήγαγε σε είδηση. Τι άλλα είπε;

Για το διάλογο με την κυβέρνηση για το χρέος και το ενδεχόμενο εκλογών

«Στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, θα πάμε να καθίσουμε στο τραπέζι, αλλά εκ των προτέρων λέμε ότι δεν θα συμφωνήσουμε. Γιατί; Διότι υπάρχουν δύο εναλλακτικά, αντιπαρατιθέμενα σχέδια για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και το θέμα του χρέους. Ο κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τίποτα και ο ανασχηματισμός που έγινε όχι μόνο μια νέα ώθηση δεν δίνει, αλλά προκαλεί μειδιάματα στον κόσμο. Είναι ένας ανασχηματισμός που θεωρώ ότι θα είναι ο τελευταίος, διότι έχουμε μπει σε τροχιά εθνικών εκλογών και το καλύτερο θα ήταν να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.»

Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

«Ο κίνδυνος αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν υπήρχε, με την έννοια ότι πολύ σύντομα και όσοι το σκέφτηκαν, πολύ γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η απόφαση αυτή έκρυβε μεγάλους κινδύνους για την ίδια την Ευρωζώνη. Αυτός ο κίνδυνος αξιοποιήθηκε και έγινε προσπάθεια να χειραγωγηθεί η ελληνική κοινή γνώμη και να δημιουργηθεί ένα κλίμα εκβιασμού της. Φάνηκε, όμως, ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να παρθεί μια τέτοια απόφαση, διότι δεν είχε προοπτική.»

Για το δημοσίευμα της «Αυγής» σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων

«Δεν είναι κρυφό και το είχαμε πει, ότι κάθε σε μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο προτάσσεται και ουσιαστικά μια ρήτρα νέων μέτρων σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι που τίθενται. Αυτή είναι η συγκεκριμένη πρακτική που υπάρχει η αποδοχή των όρων των δανειστών. Είναι μια παραχώρηση του δικαιώματος στους δανειστές, κατά τη βούληση και εκτίμησή τους, να προτείνουν και εδώ να υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα. Δυστυχώς, αυτό είναι το καθεστώς του μνημονίου πλέον στο οποίο έχουμε εισέλθει και δεν βγαίνουμε.»
Keywords
Τυχαία Θέματα