Σημερα το μεσημερι το τελευταιο αντιο στον γιαννη αγγελου

10:16 11/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα, συγγενείς και φίλοι στον Γιάννη Αγγέλου, στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο το πρωί, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η εξόδιος...
ακολουθία θα τελεστεί από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, στις 14:30 και η ταφή από το 2ο νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Γιάννης Αγγέλου, δικηγόρος, υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ήταν ο διευθυντής του γραφείου του.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή, πατέρα του τέως πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1989, μαζί με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη για να συνεργαστούν με τον πρώην πρωθυπουργό.
Άριστος, πλέον, γνώστης της γαλάζιας βάσης αλλά και των κομματικών ισορροπιών, ο Αγγέλου αποτελούσε, επί της ουσίας, προέκταση του ίδιου του Καραμανλή. Πλην, όμως, παρέμενε συνήθως «σιωπηλός». Η ταύτισή του με τον Κ. Καραμανλή είχε καταστήσει τον ήδη μετρημένο Γ. Αγγέλου ιδιαιτέρως προσεκτικό σε όσα έλεγε και όσα δεν έλεγε αφού ήθελε να αποφύγει κάθε ενδεχόμενο που μία δική του φράση θα αποδιδόταν στον πρώην Πρωθυπουργό χωρίς να πρέπει.
Αυτά τα χαρακτηριστικά του, μαζί με το γεγονός ότι ουδέποτε αναζήτησε θέσεις εξουσίας ή την προβολή, τον κατέστησαν ιδανικό χειριστή των κρίσιμων θεμάτων της κυβέρνησης 2004 – 2009.
Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα