Σημερα η νεα συναντηση αδωνι-γιατρων

Την πρώτη συνάντηση με την Επιτροπή Διαλόγου για τον ΕΟΠΥΥ, την ευθύνη για τη συγκρότηση της οποίας ανέλαβε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, θα έχει σήμερα το μεσημέρι στις τρεις, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Στην...
Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΠΙΣ και της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ. Εκτός από τον υπουργό Υγείας, στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας,
ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός και ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης.

Οι γιατροί προσέρχονται στο διάλογο ζητώντας να διατηρηθούν οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι εργασιακές τους σχέσεις, να μην γίνουν απολύσεις και να μη τεθούν συνάδελφοί τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι το θέμα της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων έχει «κλειδώσει» και ότι οι γιατροί θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας αναγκαστικά προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οργανικές τους θέσεις στον ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και θα προκηρυχθούν νέες στον ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το μισθολογικό και το βαθμολογικό είναι τα ζητήματα που μένουν «ανοιχτά» σύμφωνα με τον υπουργό.

Επισημαίνεται ότι ο διάλογος γίνεται εν μέσω απεργίας, αφού οι πρόεδροι των συλλόγων γιατρών ΕΟΠΥΥ ανανέωσαν την Πέμπτη την απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα