Σημερα αποφασιζουν για την ελλαδα, γερμανια, φινλανδια και ολλανδια

08:08 19/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Αντίστροφη μέτρηση για την επικύρωση του ελληνικού προγράμματος από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Σήμερα εγκρίνεται από τα Κοινοβούλια της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας, ενώ...
χθες έλαβε το «πράσινο φως» από Ισπανία και Αυστρία και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.
Τα βλέμματα όλων σήμερα είναι στραμμένα στην Μπούντεσταγκ, όπου Αγκ. Μέρκελ και Β. Σόιμπλε επιδιώκουν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες βουλευτών. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
μάλιστα δήλωσε χθες ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν επιτρέπεται, αλλά είναι δυνατή η επιμήκυνση των ωριμάσεων του δανείου, τα χαμηλότερα επιτόκια και η χορήγηση περιόδου χάριτος.
Κομισιόν
Η Αν. Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και αναμένει περαιτέρω πληροφορίες.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το Eurogroup στη δήλωσή του της 14ης Αυγούστου αναφέρεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Εξάλλου, ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θα υπερβεί τα 86 δισ., η εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι απολύτως αναληθή. Επίσης, επανέλαβε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες του τριετούς προγράμματος της Ελλάδας δεν θα ξεπεράσουν τα 86 δισ., επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα χρειαστούν πολύ λιγότερα δάνεια, εάν όλα πάνε καλά.
ΔΝΤ
Για παράδειγμα, ανέφερε ότι αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμμετάσχει με δικά του κεφάλαια και αν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, τότε τα χρήματα που θα χρειαστεί η χώρα από το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι πολύ λιγότερα από τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπει το τριετές πρόγραμμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα