Σφοδροτατη κοντρα καμμενου - στουρναρα στη βουλη...

20:00 26/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Γ. Στουρνάρα και τον Π. Καμμένο όταν ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει αν χθες αποπληρώθηκε στο ακέραιο το ομόλογο που κατείχε ένα ιδιωτικό hedge fund...

«Δεν θα ρίξω νερό στο μύλο των κερδοσκόπων», απάντησε
αρχικά ο Γ. Στουρνάρας. Ο Π. Καμμένος επέμεινε να ζητά απάντηση και ο Γ. Στουρνάρας φώναξε «δεν απαντώ. Μη φωνάζετε, δεν σας φοβάμαι». «Δεν ξέρετε τι πληρώνετε;», είπε ο Π. Καμμένος και ο υπουργός επανέλαβε πολλές φορές: «θα σας απαντήσω όταν έχουμε τα στοιχεία».
Στην έντονη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης επισημαίνοντας στον υπουργό ότι «η ερώτηση δεν είναι για τα προσωπικά σας οικονομικά. Πληρώθηκαν στο ακέραιο hedge funds; λήγουν το επόμενο διάστημα; Αποφεύγοντας να απαντήσετε γεννάτε πελώρια ερωτήματα».
Σε υπεράσπιση του υπουργού προσέφυγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ώρα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο υπουργός απαντά σε ότι νομίζει, τα υπόλοιπα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά επί παντός επιστητού σε ότι τον ρωτούν».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεσήμανε ακόμη ότι «έρχεται τρίτο μνημόνιο», το οποίο «θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων ή μείωση μισθών και συντάξεων» και ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών: «αναλαμβάνετε την αστική πολιτική και ποινική ευθύνη ότι δεν θα έρθει τρίτο μνημόνιο;». «Οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ στην Ευρωζώνη δεν κουρεύονται», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα