Σεισμος 6,8 ριχτερ στις φιλιππινες

13:13 6/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ένα παιδί και άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες από μεγάλο σεισμό που έπληξε σήμερα τη χώρα. Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν δύο ισχυροί ...
μετασεισμοί, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Το παιδί καταπλακώθηκε από τσιμεντένιο φράκτη ο οποίος κατέρρευσε έπειτα από το σεισμό στην πόλη Ταϊσάν, στην κεντρική επαρχία Νέγκρος Οριένταλ, δήλωσε ο Μπενίτο Ράμος, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας ότι «το παιδί
προφανώς έπαιζε εκείνη την ώρα».

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ αγνοούνται 29 κάτω από τα ερείπια εκατοντάδων σπιτιών που κατέρρευσαν.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας της χώρας ανακοίνωσε ότι προειδοποίησε τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για ασυνήθιστα μεγάλα κύματα, καθώς αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τσουνάμι στο 2. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για απομακρύνσεις κατοίκων από τα σπίτια τους.

Το Ινστιτούτο προειδοποίησε επίσης ότι τα κτίρια που δεν είναι άρτια κατασκευασμένα κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές.

Η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι με βάση όλα τα δεδομένα δεν αναμένεται να σημειωθεί τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δύο μετασεισμοί 4,8 και 5,6 βαθμών στην κλίμακα του USGS ακολούθησαν μέσα σε 30 λεπτά από τον πρώτο σεισμό.

«Οι υλικές ζημιές είναι πιθανές σε περιοχές που επλήγησαν από σεισμό μεγέθους τουλάχιστον 5 βαθμών, εάν τα κτίριά τους δεν είναι δομικά ανθεκτικά» είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Ρενάτο Σόλιντουμ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα