Σε υποτονικο κλιμα σημερα οι φοιτητικες εκλογες

09:19 16/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και οι φοιτητές-σπουδαστές της χώρας, προκειμένου να ψηφίσουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για την εκλογή των αντιπροσώπων τους στους φοιτητικούς συλλόγους. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί...
από τις φοιτητικές κάλπες είναι εάν το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου θα επηρεάσει και τις συγκεκριμένες εκλογές. Η «γαλάζια» ΔΑΠ
πάντως, μόνιμη «πρώτη» εδώ και πολλά χρόνια, προσδοκά να αυξήσει τα ποσοστά της, ενώ οι αριστερές κινήσεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν ότι θα ευνοηθούν από το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών.
Ερωτηματικό αποτελεί η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΠ, στην οποία έχει ήδη εκδηλωθεί διάσπαση, με την ίδρυση της παράταξης «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» σε αρκετές πόλεις, όπως και διαφοροποιήσεις από την πολιτική του «μητρικού» κόμματος σε σημείο αποκήρυξής της.
Το φετινό κλίμα πάντως χαρακτηρίζεται γενικά υποτονικό, αν και θεωρείται βέβαιο ότι το κόμμα του οποίου θα αναδειχθεί νικητής στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές ή θα αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του, θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τα κέρδη του και σε γενικότερο επίπεδο, ενόψει και της νέας προεκλογικής περιόδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα