Σε τεντωμενο σχοινι η κριμαια : ενοπλοι κατελαβαν αεροδρομια

11:05 28/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Κριμαία, όπου μετά την κατάληψη του αεροδρομίου της Συμφερόπολης, ένοπλοι κατέλαβαν και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης.
Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και...
αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.
Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν
την άφιξη «μαχητών».
Νωρίτερα, τα ξημερώματα περίπου 50 ένοπλοι κατέφθασαν στο αεροδρόμιο με φορτηγά, δημιούργησαν μία ζώνη στον τερματικό και στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε άλλα σημεία, ενώ κάνουν περιπολίες στους διαδρόμους.
Το Russia Today μετέδωσε ότι οι ένοπλοι φορούσαν τις ίδιες στολές και ήταν εξοπλισμένοι όπως οι φιλορώσοι που κατέλαβαν χθες την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα της περιοχής.
Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι άνδρες στο αεροδρόμιο κρατούν σημαίες του Ρωσικού Ναυτικού. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και οι επιβάτες κάνουν κανονικά τις διαδικασίες για τις πτήσεις τους, παρά το γεγονός ότι περίπου 12 ένοπλοι βρίσκονται έξω από τον χώρο του αεροδρομίου στην περίμετρό του.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ χαρακτήρισε την κατάληψη των δύο αεροδρομίων της Κριμαίας «ένοπλη εισβολή και κατοχή». Οπως είπε ο Αρσέν Αβάκοφ μέσω της σελίδας του στο Facebook δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα όταν ομάδα ενόπλων, που κατά τον ίδιο ήταν μέλη των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων ανέλαβαν τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης όπου βρίσκεται η βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Ένοπλοι, που όπως είπε ο ίδιος, προέρχονταν από την Ρωσική Ομοσπονδία, κατέλαβαν--αναίμακτα--και το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερούπολης στην Κριμαία. "Θεωρώ ότι αυτό που συνέβη είναι μία ένοπλη εισβολή και κατοχή που παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμφωνίες και τους κανόνες", είπε ο Αβάκοφ περιγράφοντας την κατάληψη ως ένοπλη πρόκληση και κάνοντας έκκληση για διάλογο.
Keywords
Τυχαία Θέματα