Τραμπ και χιλαρι πηραν σημαντικο προβαδισμα

11:15 1/3/2016 - Πηγή: Fimotro
ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ "ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΤΗΣ"...
Τα μεγάλα φαβορί των προκριματικών διαδικασιών των δύο μεγάλων κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8η...
Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον, πέτυχαν κρίσιμες νίκες στις αναμετρήσεις της «Σούπερ Τρίτης», που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές.

Τέξας, Μασαχουσέτη, Αρκανσο, Αλαμπάμα, Τενεσί, Τζόρτζια, Βιρτζίνια, Αμερικανική Σαμόα: όπως αναμενόταν, η Κλίντον πήρε αυτό που ήθελε, το πάνω χέρι στην κούρσα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών
δικτύων, ειδικά χάρη στα αποτελέσματα στις πολιτείες του αμερικανικού νότου, όπου οι μειονότητες της έδιναν ούτως ή άλλως μεγάλο προβάδισμα.

Ο μοναδικός αντίπαλος της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ στην κούρσα, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, επικράτησε —κάτι που δεν αποτέλεσε έκπληξη— στο Βερμόντ, την πολιτεία όπου εκλέγεται, στην Οκλαχόμα, στο Κολοράντο και στην Μινεσότα.

Οπως ακριβώς είχε συμβεί και στην Νότια Καρολίνα το Σάββατο, η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων των μαύρων στην Βιρτζίνια: το 82%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση εξόδου. Τα δύο τρία των γυναικών που συμμετείχαν στις προκριματικές των Δημοκρατικών επίσης ψήφισαν Κλίντον. Αλλά η απήχηση του Μπέρνι Σάντερς μεταξύ των νέων δεν διαψεύστηκε: το 71% των Δημοκρατικών από 17 ως 29 ετών ψήφισαν αυτόν στην Βιρτζίνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα