Σε περιπτωση ασυμφωνιας η εκτ θα ζητησει να μειωθει το οριο των 15 δις ευρω για τα εντοκα στις τραπεζες...

16:35 20/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Η ΕΚΤ προειδοποιεί την Αθήνα με αυστηρά μέτρα περιορισμού της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία...
και δη στο Δημόσιο σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.
Σύμφωνα με την Καθημερινή ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ προσανατολίζεται να ζητήσει (στην ουσία να επιβάλει ως επόπτης) από τις ελληνικές τράπεζες
να μειώσουν τον όγκο των εντόκων γραμματίων που έχουν στην κατοχή τους, εάν σήμερα δεν υπάρχει συμφωνία στο Eurogroup για την παράταση του προγράμματος. Σημειώνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους έντοκα αξίας 15 δισ. ευρώ και ο SSM την Τρίτη απέρριψε αίτημα της Αθήνας να αυξήσει το όριο κατά 5 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, εξετάζει να ζητήσει να μειωθεί το όριο κάτω από τα 15 δισ. «Η ΕΚΤ δεν μπορεί να δίνει ρευστότητα για να χρηματοδοτεί το Δημόσιο. Ο ELA είναι για την ιδιωτική οικονομία. Επίσης, η ΕΚΤ οφείλει να διαχειρίζεται τη ρευστότητα και τη φερεγγυότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών», λένε παράγοντες που είναι γνώστες των σχεδίων της Φρανκφούρτης.

«Η στάση της ΕΚΤ θα συναρτηθεί με το αποτέλεσμα του αυριανού (σ.σ. σημερινού) Eurogroup», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Keywords
Τυχαία Θέματα